Vad är Musiksupporten?

Musiksupporten är en plattform som är verksam i hela Sverige för att skapa fysiska och digitala möten mellan professionella aktörer från musikbranschen och unga talanger från socioekonomiskt utsatta områden. 

Hos Musiksupporten kan du få direktsupport i saker som handlar om relevant branschkunskap inom musikindustrin. Vi erbjuder även studios med professionell musikutrustning och studiocoacher som finns placerade i både Fittja och Alby i Stockholm. Verksamheten erbjuder också olika typer av workshops och mötesplatser både online och i fysisk form. Musiksupporten producerar även olika typer av arrangemang för att sprida kunskap om representation och inkluderingsfrågor  i svensk musikindustri. Ett exempel på dessa är konferensen Fuck Branschen. Vi har även deltagit på Musikförläggarnas pris och arrangerat flera showcase med fokus på ny talang, bland annat med vår egna scen på Way Out West och Redline Kryssningen. 

Syftet med Musiksupporten är att skapa möjligheter för unga talanger runt om i Sverige att få arbeta med sin kreativitet inom musikindustrin vad detta en kan tänkas vara. Musiksupporten vill även stödja och utbilda musikbranschen i frågor om inkudering och vikten av representation i en annars homogen och alltigenom lik bransch. 

Musiksupportens verksamhet bedrivs av organisationerna Fanzingo och Mångkulturellt centrum med stöd från Arvsfonden. Verksamheten har sin bas i Norra Botkyrka i Stockholm men samarbetar med andra musikverksamheter och musikbolag runt om i landet. Genom våra olika mötesytor fokuserar Musiksupporten på att lyfta nya artister och talanger från våra områden. 

 

Läs mer om våra nuvarande och tidigare händelser!